Verras iemand met een 'BIERBON' van De Biertempel Diest. Een schuimende tocht naar meer dan 140 biersoorten.
Facebook
Duvel te verkrijgen bij De Biertempel Diest
MENU

GROTE MARKT DIEST

DIESTERSE BEKER 6°

Diesterse Beker, Loterbol, Drossaard, St.-Jan, streekbieren te verkrijgen bij De Biertempel Diest.

3,60

STREEKBIEREN

KLIK/TAP OP HET FLESJE VOOR MEER INFO

SINT JAN

Diesterse Beker, Loterbol, Drossaard, St.-Jan, streekbieren te verkrijgen bij De Biertempel Diest.

4,10

Brouwerij

De Loterbol Diest

De brouwerij is gevestigd in een oud gebouw. In het café vermeldt een steen de datum “1706”. Vermoedelijk werd er toen al gebrouwen. Zeker is dat voorheen Brouwerij De Brouwketel er gevestigd was en later Brouwerij Duysters. Deze laatste stopte in 1969. In 1992 kocht Marc Beirens de vervallen gebouwen en restaureerde ze eigenhandig. In 1995 was alles klaar en werd Brouwerij Loterbol opgericht. Eerst werd gebrouwen in een 18e eeuws gedeelte van de vroegere brouwerij.

Brouwerij Loterbol was toen een huisbrouwerij met een kleine installatie met een capaciteit van 470 liter wort. Deze wordt nog steeds gebruikt voor het aanmaken van Loterbol van 6°. In 2002 werd een nieuwe brouwzaal en installatie in gebruik genomen in het gedeelte van het gebouw dat dateert van 1908.


De naam verwijst naar één van de bijnamen van de inwoners van Diest: loterbollen.


De naam heeft verschillende betekenissen. Enerzijds verwijst het naar “loteren”, niet vast zitten en waggelen. Anderzijds kan het verwijzen naar een knappe kop (bol) die plezier maakt (leute, lote).


Bron Wikipedia

het grootste assortiment bieren van de streek

De Biertempel

Grote Markt 11

3290 Diest

013 31 13 40

Facebook

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.